ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Θεατρικό σεμινάριο με τον Άρη Τσαμπαλίκα από την ομάδα τέχνης Αφηγηματικός Νους

Θεατρικό σεμινάριο με τίτλο «Η ζωή είναι μικρή, παρακαλώ περιμένετε…» και εμψυχωτή τον Άρη Τσαμπαλίκα διοργανώνει η ομάδα τέχνης Αφηγηματικός Νους (Α.Ν.) το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου (10:00-14:00), στην αίθουσα 222 του ΚΕΠΑΒΙ.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι- αφηγηματικού χαρακτήρα, βασισμένο στην πραγματεία του Λεύκιου Ανναίου Σενέκα «Είναι μικρή η ζωή». Στην πραγματεία αυτή ο Σενέκας προτρέπει τον Παυλίνο να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του και να στραφεί στη φιλοσοφία, με σκοπό να ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής. Στο κείμενο αποδεικνύεται ότι η φιλοσοφία που περιγράφει ο Σενέκας, έχει πρακτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην κατάκτηση της αρετής και μέσω αυτής στην ευτυχία. Μέσα από αυτήν την συνάντηση- παιχνίδι, ο κάθε συμμετέχοντας, με αφορμή τον λόγο του Σενέκα, καλείται να προσπαθήσει να ελευθερώσει δικές του σκέψεις και προτάσεις για το πώς ένα φιλοσοφικό έργο μπορεί να πάρει θεατρική υπόσταση.
Ο Αρης Τσαμπαλίκας γεννήθηκε στα Γιάννενα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραγωγές του Θεάτρου Νέων, του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου, Το Τρένο στο Ρούφ, το Bios, το Beton 7, τα Δη.Πε.Θε Κομοτηνής, Σερρών, Λάρισας, Ιωαννίνων, Καλαμάτας κ.α.
Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Π. Σεβαστίκογλου, Δ. Σειτάνη Δ. Οικονόμου, Π. Παπαδόπουλο, Β. Νικολαΐδη, Α. Βουτσινά, Δ. Κωνσταντινίδη, Γ. Καλαιτζή, Μ. Πάσσαρη, At.Retli, Τ. Ράντζο, Π. Ζηβανό, Π. Μιχαηλίδη, Γ. Ιορδανίδη, Κ. Ρήγο, Δ. Κομνηνό, Θ. Γκόνη, Ι. Σιδέρη, Α. Αζά, Ρ. Κυριαζή, Ν. Καμόντο, Τ. Λύγαρη, Ο. Τάτση, Γ. Κούλα, Ρ. Μοσχοχωρίτη, Δ.Γκλιάτη, Αν. Παπαθανασίου, Φ. Σοφιανό, Γ. Μαργαρίτη, M. Σιώνα.
Στον κινηματογράφο έλαβε μέρος σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους με σκηνοθέτες, τον Α. Ράπτη, Γ. Οικονομίδη, Δ. Νάκο, Δ. Μπαμπαδήμα και Κ. Κακογιάννη, Λ. Παπαδόπουλο. Συνεργάστηκε με τον ποιητή Κ. Παπαγεωργίου στο Τρίτο πρόγραμμα της Ε.Ρ.Α.
Υπήρξε διευθυντής παραγωγής στο Καναδικό ντοκιμαντέρ “Exarcheia le chant des oiseaux” σε σκηνοθεσία της Nadine Gomez (Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2018). Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις «Παίζοντας με τον Σάμυ», «Travelers Live», «Η Αβάσταχτη βλακεία της Βλακείας» του Δ. Τσεκούρα και το «Θλάσμα Μονολόγου» του S. Beckett.
Αριθμός συμμετεχόντων 20. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6907173486 (15:00-17:00). Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες.

Σχετικά άρθρα

«Το μαιευτήριο» του Θ. Τριαρίδη για τρεις ακόμη παραστάσεις

Συστηματική αναπαράσταση του παραμυθιού «Το σκλαβί»

Σεμινάριο συστημικής αναπαράστασης παραμυθιών με την Καλλιόπη Άνθη

Ηπειρωτικός Αγών