Πολιτισμός

«Η Πόρνη από πάνω» ξανά στα Γιάννενα

«Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, μια παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της για έκτη σαιζόν, παρουσιάζεται την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής»

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη.
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει με μια καθηλωτική ερμηνεία τη σκηνή, παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες, που διαδραμάτισαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας.
Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, σε μια γλυκόπικρη και συγκινητική παράσταση,
που θα ταξιδέψει το κοινό από το γέλιο στη συγκίνηση , παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Πατρώνης.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ και 10 ευρώ το φοιτητικό, μαθητικό, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ανέργων. Εισιτήρια προπωλούνται στο Ταμείο του Πνευματικού Κέντρου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.