ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ο Συνταγματάρχης Πουλί» για δύο παραστάσεις

Το έργο του Χρίστο Μπόιτσεφ «Ο Συνταγματάρχης Πουλί» ανεβάζει εκ νέου μετά από δέκα χρόνια το Καλλιτεχνικό Σωματείο «οι Αθεράπευτοι», για δύο παραστάσεις την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Με το έργο αυτό «οι Αθεράπευτοι» είχαν κερδίσει οκτώ βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Νέας Ορεστιάδας, ανάμεσα στα οποία 1ης καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ ανδρικού ρόλου, Β΄ γυναικείου ρόλου, Μουσικής Σύνθεσης και Επιμέλειας.
Ο Χρίστο Μπόιτσεφ, ένας γνήσιος συνεχιστής της γραμμής του Μπέκετ και του Ιονέσκο, δημιούργησε, το 1996, μια σύγχρονη «κωμωδία» με δραματικό πυρήνα, μια απίστευτη ιστορία για τη ζωή, τον πόλεμο, τον έρωτα, την τρέλα, το πέταγμα στο όνειρο!…
Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη και σκηνοθεσία και μουσική Δημήτρη Παππά. Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Παππάς (Συνταγματάρχης Φετίσοφ), Έφη Μήτου (Πέπα), Λευτέρης Βανούσης (Ηθοποιός), Παναγιώτης Κόλλιας (Τιτς), Άγγελος Πεζοδρόμος (Δεκανέας), Παναγιώτης Μακρής (Κίρο Πένεφ), Νίκος Αγγέλου-Κώνστας (Ψυχίατρος), Γιώργος Μπολονέζος (Ίλια), Κωνσταντίνος Ρώσσης (Πέτκο) και Χρήστος Τσολίγκας (Οδηγός). Στο βιολί ο Gjergji Spiri.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, με αυτή της Κυριακής να έχει ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ και της Δευτέρας στις 9 το βράδυ. Γενική είσοδος 10 ευρώ στο ταμείο και 8 ευρώ στην προπώληση από τον Πολυχώρο Αγορά, τα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Χαρτέξ, καθώς και ηλεκτρονικά από το viva.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6981981067 και 6981981058.

Σχετικά άρθρα

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κούνησε μαντήλι και ο Δημήτρης Παππάς

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» και αυτή την Κυριακή

Ηπειρωτικός Αγών

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» από τους «Αθεράπευτους»