ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Τρίτος σταθμός το Ανατολικό Ζαγόρι

Το τρίτο ταξίδι του στη μουσική παράδοση του Ζαγορίου παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ, μέσα από μια live streaming εκπομπή στο facebook.

Αυτή τη φορά σταθμός είναι το Ανατολικό Ζαγόρι, με τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων να μας καλεί να «συγχρωτιστούμε με μουσικές και ήχους, νότες και μελωδίες με την ελπίδα και συνάμα ευχή να ανταμώσουμε γρήγορα στα πανηγύρια». Συνταξιδιώτες αυτή τη φορά είναι η ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα με τον ίδιο στο κλαρίνο και στο τραγούδι, τον Δημήτρη Κωνσταντή στο λαούτο και στο τραγούδι, τον Γιώργο Γκόγκο στο βιολί και τον Διονύση Ζώη στο ντέφι. Συνοδοιπόρος και αυτή τη φορά ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Κοκκώνης.
«Το να προσφέρεις νότες παράδοσης και στιγμές χαράς σε μια τόσο γκρίζα περίοδο είναι πολύ σημαντικό. Το να εισπράττεις την αγάπη και τη στήριξη τόσων ανθρώπων είναι ακόμη σημαντικότερο γιατί έτσι παίρνουμε θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε και σε άλλες δράσεις. Συντονιζόμαστε στο facebook, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προφύλαξης για τους συντελεστές και μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού για όλους με την προσφορά της τεχνολογίας, που υπηρετεί την παράδοση, διασκεδάζουμε έχοντας στο μυαλό μας και στην καρδιά μας τα πανηγύρια, τα ζιαφέτια, τα γλέντια μας που προσωρινά τα αφήσαμε αλλά που -πρώτα ο Θεός- θα έρθει η ώρα που θα τα συνεχίσουμε, νικητές της χαράς και της ζωής…», αναφέρει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων Γιώργος Δ. Φούκας.
Με την εκπομπή αυτή ολοκληρώνεται ο πρώτος θεματικός κύκλος διαδικτυακών εκπομπών και θα ακολουθήσουν και σύντομα και άλλες εκπομπές με νέες συνεργασίες, καινούργια αφιερώματα και νέες θεματικές ενότητες.
Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων ευχαριστεί, για ακόμη μια φορά, όλους τους μουσικούς που γενναιόδωρα προσέφεραν την αγάπη και το μεράκι τους, τον Γ. Κοκκώνη για την πολύτιμη συμβολή του, τον δάσκαλο Γ. Τριφύλλη, τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και όλες και όλους που στηρίζουν τις προσπάθειές του Συνδέσμου.

Σχετικά άρθρα

Η προσφορά των Ζαγορισίων στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό

«Μι του ματ΄κι μι του πλόχερου» της Ελένης Οικονομίδη-Δούβλη

Επόμενος σταθμός… Δυτικό Ζαγόρι