ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα με παράδειγμα έναν… Γίγαντα!

Με την ιδιότητα του συγγραφέα παιδικών βιβλίων επανασυστήνεται στο κοινό ο Νίκος Ντούγιας, τον οποίο γνωρίζουμε ως τον πρώτο έλληνα παίκτη που αγωνίστηκε στην Τουρκία, ως κάτοχο δακτυλιδιού πρωταθλητή με το κολέγιο του στις Ηνωμένες Πολιτείες και ως ιδιοκτήτη της Ntougias Basketball Academy και του Θρύλου Ιωαννίνων BC.

Βέβαια, πέρα από την αγάπη του για την πορτοκαλί μπάλα, ο Νίκος Ντούγιας έχει δείξει και μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του που έχει να κάνει με τα παιδιά, δραστηριοποιούμενος επιχειρηματικά με το ΚΔΑΠ «Το Σπιτάκι του Γίγαντα».
Ο «γίγαντας» Νίκος Ντούγιας, που βλέπει τον κόσμο από τα 2.12 μ., φαίνεται ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά και με το γράψιμο και πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο» το παιδικό βιβλίο του «Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα», το οποίο αναφέρεται στη διαφορετικότητα.
«Ας σκεφτούμε, λοιπόν… Ο ήρωάς μας, ο Γίγαντας του παραμυθιού, μπορεί να είναι ο διπλανός μας, ο φίλος, ο συμμαθητής, ο γείτονας, ο ξαδερφούλης, που ένα του χαρακτηριστικό μπορεί να τον κάνει να μοιάζει “διαφορετικός”! Και εμείς… τι κρίμα, χωρίς να το θέλουμε, τον βάζουμε στο περιθώριο και δεν του δίνουμε ποτέ τη δυνατότητα να μας πλησιάσει, να μας μιλήσει και να παίξει μαζί μας. Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι μοναδικά! Παχουλά, κοντά, ψηλά, ξανθά, μελαχρινά. Τα χαρακτηριστικά μας δεν είναι αυτά που προσδιορίζουν το ποιοι είμαστε αλλά η ευγένεια της ψυχής μας. Το φωτεινό μας χαμόγελο! Τα χαρακτηριστικά μας χάνονται στο διάβα του χρόνου, δες τον παππού και τη γιαγιά. Οι ρυτίδες θα γίνουν συντροφιά για όλους μας στο αύριο, μα αντίθετα η καλοσύνη και η αγάπη θα είναι η ταυτότητα που θα μας συντροφεύει για πάντα στη ζωή μας. Το μυστικό τελικά είναι ένα… Να αγαπάς και να το δείχνεις! Και έζησαν όλοι μαζί και καλά και καλύτερα», αναφέρεται σε κείμενο για το βιβλίο.

Σχετικά άρθρα

Το «Τρίποντο Ζωής» παρουσιάζεται στην Ελεούσα

«Τρίποντο Ζωής – Από την Αμερική στην Σμύρνη ένα δαχτυλίδι δρόμος»

«Η Ομορφιά της Ψυχής Ενός Γίγαντα» σε επίσημη παρουσίαση