ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Νέα δουλειά από τους «One step from the Edge»

Το δεύτερο full length cd τους με τίτλο «The Deafening Silence» κυκλοφόρησαν στις 13 Μαρτίου οι modern metallers «One step from the Edge», το συγκρότημα που δημιουργήθηκε στα Γιάννενα στα τέλη του 2016.

Η μουσική τους βασίζεται στον μοντέρνο metal ήχο, στις ογκώδεις, groovy και μελωδικές κιθάρες, το δυνατό rhythm section και την εναλλαγή καθαρών, μελωδικών αλλά και brutal φωνητικών. Η μπάντα κινείται στον χώρο του modern metal. Υπάρχουν στοιχεία από το σύγχρονο metalcore, επιρροές από το τεχνικό thrash, τον αμερικάνικο ήχο, αλλά και τον ευρύτερο metal και rock ήχο.
Το line up της μπάντας είναι ο Αλέξανδρος Σερέτης στα φωνητικά, οι Βασίλης Παππάς και Μιχάλης Μαμακής στις κιθάρες, ο Κώστας Πουργιάζης στο μπάσο, ο Νίκος Στάκας στα τύμπανα και η Μαρία Μοσχέτα στα πλήκτρα.
Στα τέλη του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο cd της μπάντας με τίτλο «Beneath the Surface», που ηχογραφήθηκε στα «Suncord Audiolab studios», σε παραγωγή του Αχιλλέα Καλαντζή (Varathron, Aenaon, Katavasia). Το cd έλαβε πολύ θετικές κριτικές και συγχρόνως κυκλοφόρησε το πρώτο video clip για το κομμάτι «No more». Οι στίχοι αναφέρονται κυρίως σε θέματα προσωπικά, κοινωνικά και πολιτικά, καθώς και στη σύγχρονη πραγματικότητα, όπως τη βιώνει το άτομο αλλά και η κοινωνία γενικότερα.
Οι «One step from the Edge» μεταξύ 2019 και 2020 ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις για το δεύτερο full length album με τίτλο «The Deafening Silence» στα «Suncord Audiolab studios» με τον Αχιλλέα Καλαντζή. Το album περιλαμβάνει εννέα νέα κομμάτια και ένα bonus track. Οι νέες συνθέσεις φανερώνουν την πρόοδο, τη μοντέρνα αισθητική και τη στροφή των «One step from the Edge» σε πιο τεχνικό υλικό και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα εμπρός. Το εξώφυλλο του album cover σχεδιάστηκε από τους Αγνή Δασκάλου και Νίκο Στάκα.
Από τη δεύτερη ολοκληρωμένη τους δουλειά έχουν ήδη κυκλοφορήσει video clips για τα κομμάτια «Believe», «Behind the walls», «Ashes» και «Crushing around you», τα οποία υπάρχουν στο YouTube.
Παράλληλα με τη σύνθεση νέου υλικού και τις ηχογραφήσεις οι «One step from the Edge» πραγματοποίησαν και μια σειρά live εμφανίσεις. Ήδη έχουν παίξει ζωντανά με groups όπως οι Septic Flesh, Nightstalker, Suicidal Angels, Full House B. C., Psyanide, Scar of the Sun, Mahakala, Adrenalin, Hidden in the Basement, Bandemonic, ενώ συμμετείχαν στα Ioannina Metalfest Vol III και Vol IV μαζί με τους Blaze Bayley, Phil Campbell & the Bastard Sons, Maplerun, Memorain, Hekatomb, Beggars, Full House B.C., Behind The Smokescreen.

Σχετικά άρθρα

Νέο κομμάτι από τους «One step from the Edge»

Νέο κομμάτι από τους «One step from the Edge»

Μια νέα εποχή από τους «One step from the Edge»