Πολιτισμός

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» με τον Δ. Βερύκιο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου», που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο φωτεινό κι αισιόδοξο έργο» του μεγάλου ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζει το Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 9.15 το βράδυ.

Ο Δημήτρης Βερύκιος συνεχίζει για 5ο χρόνο να παρουσιάζει την παράσταση–σταθμό, που συγκινεί κι ενθουσιάζει κοινό και κριτικούς, μεταφέροντας στη σκηνή με απόλυτο σεβασμό και κλασική ακρίβεια τη σκέψη του «ανατόμου της ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι, όπως την αποτύπωσε σε μια επιστολή – παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα στη δύση της ζωής του, το 1877, τέσσερα μόλις χρόνια φύγει από αυτή τη ζωή.
Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ, όμως, που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μη θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες. Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού… σαν ένας άγγελος της Αλήθειας.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάκης Χρυσικάκος.
Διάρκεια παράστασης 70’. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 12 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, μαθητικό, άνω των 65) και 10 ευρώ στην προπώληση στο ταμείο του θεάτρου και στο sherlock coffee maker. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2651554505.

Σχετικά άρθρα

«Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι» της Δήμητρας Παπαδοπούλου

Ηπειρωτικός Αγών

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» με τους Έφη Μπίρμπα και Άρη Σερβετάλη

Θέατρο Έκφραση- Υποδέχεται και πάλι τους σπουδαστές του

Ηπειρωτικός Αγών