Πολιτισμός

«Συνέκδημοι & Φιλαπόδημοι» από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων

«Συνέκδημοι & Φιλαπόδημοι» είναι ο τίτλος της φετινής παράστασης του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων, την οποία θα παρουσιάσει την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

«Μαζί, ως συνέκδημοι, θα ταξιδέψουμε και θα περάσουμε γέφυρες και ποτάμια, βουνά και θάλασσες και, ως φιλαπόδημοι, με αγάπη για ταξίδια που εμείς οι Ζαγορίσιοι κάναμε και για λόγους ανάγκης αλλά και από την περιέργεια να γνωρίσουμε άλλους τόπους, άλλες συνήθειες, άλλους ανθρώπους, όμοιους όμως με εμάς στις χαρές και τις λύπες τους, στις ανησυχίες τους και τα βάσανά τους, στους πόθους και τους καημούς τους! Κάπως έτσι, άλλωστε, συγκροτείται η κοινή μοίρα ενός λαού, μέσα από τη σμίξη ψυχών, ονείρων και ιδεών», αναφέρεται σε κείμενο για την παράσταση.
Υπεύθυνος προγράμματος και χορού είναι ο Γιάννης Τριφύλλης και τα κείμενα είναι του Γιώργου Φούκα. Τα παιδιά του Συνδέσμου θα παρουσιάσουν τραγούδια και χορούς από τις περιοχές Μακράς Γέφυρας, Ιωαννίνων, Σαρακατσάνων, Σερίφου, Λευκάδας, Λίμνης Ευβοίας και Ζαγορίου, με την συνοδεία των Βασίλη Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Κώστα Καραπάνου στο βιολί, Γιώργου Πατσούρα στο τραγούδι, Φώτη Παπαζήκου στο τραγούδι και το λαούτο, Τάσου Ντάφλου στα κρουστά και Σοφίας-Σπυριδούλας Ζώη στο τραγούδι και το κανονάκι. Δρώμενα θα αναπαραστήσουν το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής» του δήμου Ζίτσας με υπεύθυνο τον Παναγιώτη Σιώνη και το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Οι Αθεράπευτοι» με υπεύθυνη τη Βαρβάρα Βαράκα.
Γενική είσοδος 5 ευρώ. Ελεύθερη είσοδος για τα ΑμεΑ και τα παιδιά κάτω των 12 ετών

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο