ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

«Αθέμιτο ανταγωνισμό» καταγγέλλει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Αθέμιτο ανταγωνισμό χαρακτηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων την ένταξη καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», για δεύτερη μάλιστα συνεχόμενη χρονιά.

«Δυστυχώς, πλέον, η κατάσταση με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι ανεξέλεγκτη, παρατηρούμε συνεχώς ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και πολυκατοικίες να λειτουργούν υπό αυτό το προνομιακό καθεστώς σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και η Πολιτεία, μέσω του αρμόδιου υπουργείου, κωφεύει, μεταφέροντας τις ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσβλέποντας σε μία συνολική λύση του προβλήματος, για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και όταν αυτή πραγματοποιηθεί και αν μέχρι τότε έχουμε καταφέρει τα νόμιμα καταλύματα να επιβιώσουμε…», σημειώνει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων σε δελτίο τύπου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο αναφορικά τόσο με τη λειτουργία των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, όσο και με άλλα σοβαρότατα θέματα, όπως τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η πυρασφάλεια, το τέλος διανυκτέρευσης, τα δημοτικά τέλη, τα τέλη παρεπιδημούντων και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος.
Πέραν του Υπουργείου Τουρισμού, ευθύνες καταλογίζει η Ένωση Ξενοδόχων και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για το ότι δεν παίρνει μέτρα όπως αυτά που ελήφθησαν σε ανταγωνίστριες χώρες του Νότου, με το να θεωρηθούν τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης επαγγελματικές στέγες, με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από κάτι τέτοιο. «Δυστυχώς, όλες οι δημοτικές αρχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, ενώ επίσημα ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων τους θέσαμε με επίσημη επιστολή το θέμα, κανένας δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Μέτρα «φρένο» στα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

Γεωργία Χαλάτση

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC