ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Σαν… ζεστό ψωμί φεύγουν τα δωμάτια

Θα ξεπεράσουν το 90% οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και καταλύματα εντός της πόλης αλλά και στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την εικόνα των κρατήσεων που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κυρίως λόγω των ακυρώσεων «της τελευταίας στιγμής», που οφείλονται κατά κανόνα στην πανδημία.

«Εκτός από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, πλέον μάθαμε και τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει φόβος αλλά και αρκετά κρούσματα, οπότε αναγκαστικά γίνονται ακυρώσεις», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, τονίζοντας πως η πληρότητα θα είναι ικανοποιητική όλο το διάστημα, από 24 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου. Και αυτό γιατί αρκετές κρατήσεις γίνονται τις ημέρες ανάμεσα από τις αργίες, περίοδο κατά την οποία, όπου υπάρχει δυνατότητα, αξιοποιούνται και τα voucher του προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

«Το φετινό στοίχημα είναι να βγει ο χειμώνας με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και να είναι ο τελευταίος χειμώνας που υπάρχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα και πισωγυρίσματα», τόνισε ο κ. Σουρέλης.

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του κλάδου για έκτακτη ενίσχυση, τα περισσότερα παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της επιδότησης της θέρμανσης.  Ωστόσο, αυτό που δυσχεραίνει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, είναι ότι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα voucher που έχουν χρησιμοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, και κυρίως την περίοδο μετά τον Αύγουστο που ήταν και περισσότερα. «Το πρόγραμμα βοήθησε στην κίνηση, ειδικά στην περιοχή μας, αλλά θα πρέπει να δουν οι συνάδελφοι και τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, γιατί ουσιαστικά τώρα επιδοτούμε το κράτος για να κάνει ο κόσμος διακοπές», σημείωσε ο κ. Σουρέλης.

Σχετικά άρθρα

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Μέτρα «φρένο» στα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

Γεωργία Χαλάτση

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC