ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Σε περισσότερους και γρηγορότερα

Απαντήσεις σε όσους ασκούν κριτική στις επιλογές της περιφέρειας Ηπείρου σε σχέση με το πρόγραμμα επιχορήγησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19, έδωσε, για μία ακόμη φορά, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, κάνοντας γνωστό πως επίκειται η ανάρτηση των δικαιούχων και η άμεση εκταμίευση.

Ο κ. Καχριμάνης στάθηκε στο ότι η περιφέρεια Ηπείρου είναι η πρώτη σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και γι’ αυτό αποτελεί «πιλότο» και για τις υπόλοιπες, καθώς και στο γεγονός πως στην Ήπειρο θα επιχορηγηθούν 4.000 επιχειρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες ο αριθμός κυμαίνεται σε 1.500 περίπου.

Μήτσης κατά Δημητρίου

Την ίδια στιγμή, με παρέμβασή του, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και Α’ αντιπρόεδρος σήμερα Γιάννης Μήτσης τονίζει ότι τα κονδύλια προς τις επιχειρήσεις θα μπορούσαν να φτάσουν τα 70 εκατ. ευρώ αν υπήρχε ο σωστός προγραμματισμός από την περιφέρεια Ηπείρου απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο και αν τα Επιμελητήρια της Ηπείρου έκαναν μια συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια εξεύρεσης των αντίστοιχων πόρων.
Ο κ. Μήτσης στρέφει τα πυρά του κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου, λέγοντας ότι αρκέστηκε σε προσωπικές – χλιαρές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις, προσθέτοντας ότι η τελευταία ανακοίνωσή του τι θα συνεχίσει να διεκδικεί νέο προϋπολογισμό για όσους δεν χρηματοδοτήθηκαν, ήταν κατόπιν εορτής. «Η αλήθεια είναι μία και μοναδική, ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από νέο προϋπολογισμό, το δε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα ξεκινάει από την αρχή με υποβολή αιτήσεων από όλες τις επιχειρήσεις με νέες δαπάνες, αξιολογήσεις κ.λπ.», σημειώνει ο κ. Μήτσης και καλεί τον κ. Δημητρίου να ασχοληθεί περισσότερο με όλα τα προβλήματα του επιχειρείν οργανωμένα και συντονισμένα, με αποφάσεις της διοικούσας επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου και του τόπου.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος