ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Φόβοι για απολύσεις στα ΙΚΕΑ, λόγω μείωσης τετραγωνικών

Σε επαγρύπνηση καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων, για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του προσωπικού του πολυκαταστήματος ΙΚΕΑ, όπως προέκυψε από το πλάνο που παρουσίασε ο Όμιλος Φουρλής.

Η εταιρία προσανατολίζεται στον περιορισμό των καταστημάτων των Ιωαννίνων και της Λάρισας κατά το ήμισυ, δηλ. από 20.000 σε 10.000 τ.μ., χωρίς ωστόσο να γίνεται καμία αναφορά για το μέλλον των εργαζομένων, όπως αναφέρει το Σωματείο.
«Γνωρίζοντας καλά ότι η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχουν περάσει πλήθος αντεργατικών μέτρων προς αξιοποίηση από την εργοδοσία και ενώ έρχεται μετά το Πάσχα προς ψήφιση η 10ωρη εργασία, δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα των Ιωαννίνων ανησυχούν», τονίζει και απαιτεί από τη διοίκηση να δεσμευτεί πως δε θα γίνει καμία απόλυση, αλλαγή στις συμβάσεις ή μετακίνηση εργαζομένων σε άλλα καταστήματα.
Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων σε επαγρύπνηση και συσπείρωση στο σωματείο. «Με κοινή δράση, να αποτρέψουν τα όποια σχέδια της εργοδοσίας για αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι αλλαγές μπορεί να μην αφορούν μόνο τα τετραγωνικά των καταστημάτων σε Ιωάννινα/Λάρισα, αλλά και να επεκτείνονται στους μισθούς, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων του ομίλου. Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος, κανένας εργαζόμενος μόνος», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Η ΙΚΕΑ αγαπά τα ρολά κανέλας και το γιορτάζει

Αγορές με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Ιωάννινα ανανεώθηκε και μας ξανασυστήνεται!

advertorial