ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Τονίζει τις «αδικίες» το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον και τη μετά-covid εποχή, ο επιχειρηματικός και επιμελητηριακός κόσμος κρίνουν θετικά κάθε στήριξη που παρέχεται από την πλευρά της πολιτείας, χωρίς ωστόσο να κρύβουν την αγωνία τους.

Με αφορμή τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η επιμελητηριακή κοινότητα συνεχίζει να ζητά κούρεμα των χρεών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας, και μέτρα που μπορούν να δώσουν προοπτική βιωσιμότητας στις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και «ανάσα» σε όλες όσες σήμερα υπολειτουργούν.

Περισσότερες διευκρινήσεις για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, έχοντας υπόψη και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την υλοποίηση των προηγούμενων.

Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το Επιμελητήριο αναζητά τα στοιχεία που αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον νομό Ιωαννίνων από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, προκειμένου να έχει μια πραγματική εικόνα ως προς την υλοποίηση των μέτρων στήριξης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, υπάρχει «αδικία» στον τρόπο κατανομής των διάφορων χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και ειδικές περιπτώσεις που δεν έχουν ληφθεί υπόψη από την κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών είναι και οι επιχειρήσεις στο Νησί, όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, με αφορμή συνάντηση που είχε με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

«Είμαστε στη διαδικασία να βρούμε τα στοιχεία,κάτι που δεν είναι εύκολο. Πάντως, χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με συναδέλφους, υπάρχουν αδικίες στο σύστημα. Υπάρχουν επιχειρήσεις, ειδικά στα παράλια, που είναι κλειστές όλο το χειμώνα (σ.σ. σε κανονικές συνθήκες) και πήραν έως και την 6η επιστρεπτέα,ενώ υπάρχουν καταλύματα στα ορεινά που δε δούλεψαν τον χειμώνα και δεν πήραν επιστρεπτέες», σημείωσε ο κ. Δημητρίου.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νησί, ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως αυτές θεωρούνται ανοιχτές, όταν επί της ουσίας δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν πελάτες. «Ουσιαστικά είναι κλειστές για πάρα πολλούς μήνες, δεν έχουν μπει στις επιστρεπτέες ή σε άλλα μέτρα, πλην εξαιρέσεων, και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ως επιχειρήσεις και ως οικογένειες. Θα πρέπει η κυβέρνηση να δει και αυτές τις περιπτώσεις», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων