ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Εντός Ιανουαρίου ο έλεγχος των φακέλων

Κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέσα στον Ιανουάριο να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών που υπέβαλλαν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία θα καταβληθεί από την περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Όπως εξήγησε, ο έλεγχος των αιτήσεων για επιχορήγηση μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» θα είναι ηλεκτρονικός και θα διενεργηθεί από 20 έμπειρους υπαλλήλους της περιφέρειας. Η έναρξή του θα γίνει όταν θα αποσταλεί από το υπουργείο ο απαραίτητος κωδικός πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα.

«Θα επιδοτηθεί πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που υπέβαλαν φακέλους», είπε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό είναι κατά πολύ υψηλότερο σε σχέση με άλλες περιφέρειες. «Αν βρεθούν άλλα χρήματα από το κράτος, θα δοθεί επιχορήγηση και σε άλλες επιχειρήσεις. Το έχουμε ζητήσει τόσο εμείς ως περιφέρεια Ηπείρου, όσο και άλλες περιφέρειες από το υπουργείο Ανάπτυξης και περιμένουμε», εξήγησε.

Παράλληλα, κάλεσε τους επιχειρηματίες να μην παρασύρονται από υποσχέσεις που δίνονται από επιτήδειους για δήθεν εξασφαλισμένη ένταξή τους στο πρόγραμμα. «Μην ακούτε κάποιους επιτήδειους που υπόσχονται έναντι αμοιβής ένταξη επιχειρήσεων στο πρόγραμμα και φθάνουν στα όρια της απάτης. Η διαδικασία είναι απλή και ηλεκτρονική. Κάθε αίτηση θα εξεταστεί ξεχωριστά ως προς την εγκυρότητα των δικαιολογητικών από πλειάδα υπαλλήλων και δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα χωρίς να γίνει έλεγχος», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση