ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα μονάδα ζωοτροφών της “Ένωσης Αγροτών”

Σε λιγότερο από ένα μήνα αναμένεται να λειτουργήσει η νέα μονάδα ζωοτροφών του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» που κατασκευάστηκε στην Κρύα και έχει ξεκινήσει τη δοκιμαστική λειτουργία της.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΓΑΣΙ Χάρης Λιούρης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, προκειμένου οι επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα να είναι βιώσιμές.
«Αν φύγουν οι επιδοτήσεις, οι άμεσες ενισχύσεις 2 δισ. ευρώ, δε θα μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων να επιβιώσει. Το ζητούμενο είναι η αναδιάρθρωση της παραγωγής και να εντάξουμε τη νέα τεχνολογία, ώστε μαζί με τα συνεταιριστικά σχήματα, να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Χρειάζεται αναδιάρθρωση της παραγωγής», τόνισε ο κ. Λιούρης, προσθέτοντας ότι γίνονται συνεχείς συζητήσεις με τους παραγωγούς, προκειμένου ο συνεταιρισμός να βοηθήσει ακόμη και προς την κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων στην αγορά για ζητήματα που αφορούν τις τιμές γάλακτος και κρέατος. «Στόχος μας είναι όλο το παραγωγικό κομμάτι του νομού να περάσει μέσα από τον συνεταιρισμό», σημείωσε ο κ. Λιούρης.

Σχετικά άρθρα

Από ευκαιρία… αναγκαιότητα η αξιοποίηση των προγραμμάτων

Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, τα Σχέδια Βελτίωσης και το Leader

Συρρίκνωση της κτηνοτροφίας και το 2023 βλέπει ο Χ. Λιούρης