ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Μέτρα στήριξης από την πολιτεία και τον δήμο ζητούν οι έμποροι

Έξω από το δημαρχείο των Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες, διεκδικώντας γενναία μέτρα στήριξης, προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.

Αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου είχε νωρίτερα συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα, ζητώντας και την υποστήριξη του δήμου Ιωαννιτών για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος Γιώργος Πραμαντιώτης, οι έμποροι και επαγγελματίες, με 800 ευρώ εδώ και δυόμιση μήνες, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των επιχειρήσεων αλλά και των οικογενειών τους. «Είναι ψίχουλα, δεν εξυπηρετεί τον κλάδο», σημείωσε και πρόσθεσε πως ο δήμος, όπως και η περιφέρεια δεν έχουν προσφέρει τίποτα στον κλάδο.

«Μας είπε ότι θα δούμε, και να μην ξεφύγουμε από τον προϋπολογισμό. Είναι θέμα επιβίωσης να συνδράμει στην προσπάθειά μας, να βοηθήσει τον κλάδο μας», πρόσθεσε.

Την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ιωαννίνων, που συμφώνησε με το πλαίσιο αιτημάτων, αλλά χωρίς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, κατήγγειλε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Τασιούλας.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό», πρόσθεσε και ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις σε συντονισμό με όλα τα σωματεία εργαζομένων και αυτοπασχολούμενων.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών