ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Ανησυχεί και το Επιμελητήριο για τη συρρίκνωση των πτήσεων

Μία ακόμη φωνή ανησυχίας προστίθεται σε αυτές του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και του δημάρχου Ιωαννίνων, σχετικά με τις επιπτώσεις στην περιοχή από τη διακοπή της πρωινής πτήσης από τα Γιάννενα προς την Αθήνα της Aegean.

Τη βαθιά του ανησυχία εκφράζει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ευθύμιος Χρυσοστόμου, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή αναμφίβολα θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή, και έρχεται ως συνέχεια άλλων αποφάσεων υποβάθμισης της περιοχής, όπως της διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων τραπεζών και ταχυδρομικών γραφείων στο πρόσφατο παρελθόν.
«Η προσβολή της συνδεσιμότητας μας με την πρωτεύουσα αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό πλήγμα για το επιχειρηματικό περιβάλλον των Ιωαννίνων. Η αδυναμία γρήγορης και αποτελεσματικής μετακίνησης επιχειρηματιών, στελεχών και εμπορευμάτων ανάμεσα στην πρωτεύουσα και την περιοχή μας, θέτει σε κίνδυνο την επιχειρηματική δυναμική της περιοχής.
Επιπλέον, η διακοπή αυτή ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, καθώς η ευκολία πρόσβασης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιλογή προορισμού από τους ταξιδιώτες. Τα Ιωάννινα αποτελούν πλούσιο πολιτιστικό και φυσικό προορισμό, αλλά η έλλειψη καλής καις συχνής αεροπορικής σύνδεσης με την πρωτεύουσα μειώνει τον τουριστικό τους καθοριστικό παράγοντα», αναφέρει ο κ. Χρυσοστόμου και καλεί την ηγεσία της Aegean να επανεξετάσει την απόφασή της και να εξεύρει λύσεις, που θα συμβάλουν στη διατήρηση της αεροπορικής πρωινής σύνδεσης μεταξύ Ιωαννίνων και Αθήνας.
Τέλος, τονίζει την προθυμία του Επιμελητηρίου να συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να βρεθούν βιώσιμες λύσεις, που θα υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό στα Ιωάννινα, καθώς και τη δυνατότητα προσέλκυσης και άλλων εταιριών, που θα καλύψουν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και των πολιτών.