ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Παράταση αιτήσεων στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου για κατάρτιση 300 ανέργων

Μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ωφελούμενων ανέργων στην πράξη «Πρόγραμμα Προώθησης Ανέργων στην Αγορά Εργασίας», με Κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6002392, την οποία υλοποιεί ως δικαιούχος το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2021-2027».

Μέσω της Πράξης επιδιώκεται η προετοιμασία 300 ανέργων, τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που κατοικούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, με στόχο την απόκτηση και διεύρυνση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε κλάδους αιχμής της Περιφερειακής Οικονομίας, με προοπτικές απασχόλησης. Η Πράξη περιλαμβάνει τέσσερα προγράμματα κατάρτισης, 350 ωρών έκαστο (110 ώρες θεωρία και 240 ωρών πρακτικής άσκησης), που αφορούν την απόκτηση γνώσεων, βασικών και ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων σε αντικείμενα που σχετίζονται με τις ακόλουθες ειδικότητες:
➢ Στελέχη οργάνωσης και διοίκησης τουριστικών και πολιτιστικών επιχειρήσεων.
➢ Στελέχη ορεινού τουρισμού – marketing – συνοδός βουνού και διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.
➢ Στελέχη επιχειρήσεων τυποποίησης – μεταποίησης – εμπορίας αγροτικών προϊόντων.
➢ Στελέχη οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.
➢ Στελέχη επιχείρησης εφοδιαστικής αλυσίδας – Logistics.
Οι ωφελούμενοι, με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης και την πιστοποίησή τους, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις. Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι – δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης στους οκτώ Δήμους (Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου) της Π.Ε. Ιωαννίνων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην Πράξη, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας της Πράξης https://training.cci-ioannina.gr/. Η υποβολή της αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
Για αναλυτικές πληροφορίες και τους όρους της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται την πρόσκληση ωφελούμενων ανέργων, που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων https://www.cci-ioannina.gr/.