ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Δε σταμάτησε, αλλά κηρύχθηκε άγονος

Παρουσία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκου Έξαρχου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η κινητοποίηση – διαμαρτυρία έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στα Γιάννενα, ενάντια στον εκπλειστηριασμό κατοικίας χαμηλοσυνταξιούχου οικοδόμου από την Πρέβεζα.

Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από την Πρέβεζα, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, απαίτησαν να σταματήσει ο πλειστηριασμός, ο οποίος τελικά κηρύχθηκε άγονος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 82χρονος συνταξιούχος, που είχε μπει εγγυητής σε δάνεια των παιδιών του, ύψους 15.000 και 20.000 ευρώ, αποπλήρωνε κανονικά τις δόσεις από το ΕΚΑΣ, μέχρι τη διακοπή του, καθώς στη συνέχεια τα εισοδήματά του μετά βίας ξεπερνούν τα 1000 ευρώ.

Κατά την κινητοποίηση ο συνταξιούχος προσήλθε στο συμβολαιογραφικό γραφείο, που έχει αναλάβει την αναγκαστική εκτέλεση του πλειστηριασμού για λογαριασμό της γνωστής εταιρείας διαχείρισης δανείων Do Value. Σύμφωνα με τη συμβολαιογράφο, ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος, αφού δε βρέθηκε ενδιαφερόμενος να καταβάλει 94.000 ευρώ, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει δεύτερος πλειστηριασμός με έκπτωση 20% επί της αξίας και σε ενδεχόμενη απουσία ενδιαφερόμενου αγοραστή, θα ακολουθήσει και τρίτος πλειστηριασμός με έκπτωση 60% επί της αξίας.

Ο κ. Έξαρχος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως δεν προχώρησε ο πλειστηριασμός, σημειώνοντας πως πρέπει όλοι να αντιδράσουν απέναντι σε τέτοιες τακτικές και τονίζοντας πως «μόνο ο λαός σώζει τον λαό».

Σχετικά άρθρα

«Ασπίδα προστασίας» η αποχή των δικηγόρων

Γεωργία Χαλάτση

Κοινωνική “πληγή” η έλλειψη στέγης

Γεωργία Χαλάτση

Μετά πολλών εμποδίων οι ρυθμίσεις οφειλών

Γεωργία Χαλάτση