ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας

Τον έναστρο ουρανό στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας έφερε το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium on the Go, με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων.
Μαζί με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας επισκεφθήκαν το Πλανητάριο και οι μαθητές άλλων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζίτσας, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ν ντοκιμαντέρ αστρονομίας μέσα στο Πλανητάριο σε ομάδες.
Βγαίνοντας από τον θόλο το προσωπικό του Φορητού Πλανητάριου πρόθυμα απαντούσε στις ερωτήσεις των μαθητών και συζητούσε μαζί τους για το διάστημα. Παράλληλα γινόταν παρατήρηση του Ηλίου στο τηλεσκόπιο, με χρήση ειδικών προστατευτικών φίλτρων. Οι μαθητές παρατήρησαν ηλιακές κηλίδες στην επιφάνεια του Ήλιου και έμαθαν από τι είναι φτιαγμένο το άστρο μας.
«Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ζούμε παράλληλα σε μία δύσκολη εποχή. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε, να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να παρατηρήσουμε. Ότι υπάρχει γύρω μας και μας αρέσει. Ό,τι υπάρχει μακριά μας και μας εξάπτει την φαντασία. Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εμπνέει και εκπαιδεύει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Από παιδιά του Νηπιαγωγείου μέχρι την τρίτη ηλικία», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

Σχετικά άρθρα

Τηλεσκόπια στην αυλή του Θυμωμένου Πορτραίτου

Ηπειρωτικός Αγών

Μια μίνι έκλειψη του ηλίου τη Δευτέρα

Κώστας Σακκάς

Παρατήρηση της διάβασης του Ερμή στην κεντρική πλατεία