Καθημερινά

Γίνε κι εσύ ο Άγιος Βασίλης ενός παιδιού

«Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε και εσύ ο Άγιος Βασίλης ενός παιδιού. Χάρισε ένα χαμόγελο». Αυτή η προτροπή αναγράφεται σε μια γαλάζια, χάρτινη πινακίδα δίπλα από το δέντρο με τις κάρτες.

Για δεύτερη χρονιά το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιωαννίνων διοργανώνει τη δράση «Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί… Το αξίζει». Και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο –όσο το επέτρεψε ο καιρός- μα και αυτό, που σε λίγες ώρες τελειώνει, τα στελέχη του έστησαν χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το κτίριο της περιφέρειας Ηπείρου. Το στόλισαν με γράμματα παιδιών, που οι δικοί τους δυσκολεύονται πολύ οικονομικά και φέτος δεν έχουν τη δυνατότητα να τους πάρουν κάτι για τα Χριστούγεννα.

Όποιος επιθυμεί, όμως, μπορεί να πάρει ένα απ’ αυτά τα γράμματα, να αγοράσει το δώρο που το παιδί ζητά και να γίνει ο Άγιος Βασίλης του. Στον χώρο υπάρχουν ενήλικα στελέχη του Συστήματος για να κατατοπίσουν και να εξηγήσουν τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Λίγες ώρες μένουν ακόμη ως τις 8 το βράδυ. Η αγορά είναι ανοιχτή, ο καιρός πολύ καλός. Σε μια από τις βόλτες σας μέχρι να νυχτώσει, περάστε από’ κει και φέρτε με μια μικρή πράξη ένα μεγάλο χαμόγελο στα πρόσωπα παιδιών, που έχουν ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Στο Φλαμπουράρι για τη γιορτή της πυράς

Λουκία Τζάλλα

Οι πρόσκοποι έκοψαν την πίτα τους στους Λογγάδες

Πάνος Ζώης

Πάνω στα χνάρια τ’ αετού