ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μια εορταγορά για να γεμίσει το «Καλάθι του Φτωχού»

Περίπου 1000 άτομα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, στηρίζει με το θεάρεστο έργο της η Ενορία της Περιβλέπτου, με τη βοήθεια της των μελών της Ενοριακής Μέριμνας, αλλά και όλων των πιστών.

Για μια ακόμη χρονιά, τις ημέρες αυτές, η Ενοριακή Μέριμνα ετοίμασε το «Καλάθι του Φτωχού», για να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσα από τις δημιουργίες των μελών του Εικαστικού Εργαστηρίου, που κατασκεύασαν χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και πολλά ακόμη διακοσμητικά αντικείμενα.
Όλες οι δημιουργίες διατίθενται στο εκθεσιακό περίπτερο που έχει στηθεί στον περίβολο της εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το οποίο αυτές τις ημέρες λειτουργεί καθημερινά. Η αγορά από τους πιστούς ενός δώρου, που δημιούργησαν με αγάπη οι γυναίκες της ενορίας, βοηθά ώστε το «καλάθι του φτωχού» να γεμίζει και να δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια, να περάσουν αυτό το Πάσχα, έχοντας στο τραπέζι τους φαγητό και στο σπίτι τους τα απαραίτητα. Οι προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι οι άνθρωποι της ενορίας, κληρικοί και μη, είναι τεράστιες, αλλά και ο κόσμος αγκαλιάζει τις δράσεις αυτές, ανέφερε ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ Ντέτσικας, σημειώνοντας πως οι ανάγκες δυστυχώς έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
Οι δημιουργίες αποτελούν πραγματικά καλλιτεχνήματα, με τις γυναίκες της Ενοριακής Μέριμνας, που επί χρόνια προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, να κατασκευάζουν περίτεχνα και εντυπωσιακά αντικείμενα. Μάλιστα, η προετοιμασία για την πασχαλινή αγορά ξεκινά πριν μήνες, σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου των Χριστουγέννων, οπότε και πάλι δημιουργούνται δώρα και διακοσμητικά είδη, με σκοπό τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Παπάς βαρεί τα σήμαντρα