ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Χορός για Όλους» από την Ε.Ψ.Ε.Π.

Δράση με τίτλο «Χορός για Όλους» υλοποιούν η ομάδα έργου και εθελοντές του έργου «Κοινωνικό δίκτυο προώθησης της συμμετοχής στα κοινά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στο Δήμο Ιωαννιτών – Ioannina Silver Community Action Network», με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.).

Ο «Χορός για Όλους» απευθύνεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πολίτες των Ιωαννίνων, που επιθυμούν να αθληθούν μέσω του χορού και ταυτόχρονα να αλληλεπιδράσουν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Γίνεται χρήση της μεθόδου χορού Barre Astié, η οποία είναι φιλική για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, χωρίς τη σωματική καταπόνηση, προσφέροντας δύναμη, ευεξία και χαλάρωση. Ταυτόχρονα, δίνει την ευκαιρία σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τόσο να διασκεδάσουν, όσο και να προωθήσουν το μήνυμα της ενεργού κοινωνικής δραστηριοποίησης, αλλάζοντας τα στερεότυπα. Στο ευρύτερο πλαίσιο, η Ε.Ψ.Ε.Π. ευελπιστεί στη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και κοινωνικών εταίρων, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, όπως η αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες του λοιπού δημόσιου τομέα, οργανισμοί και συλλογικότητες της Κοινωνίας των Πολιτών, τοπικά ΜΜΕ κ.ά. Αναφορικά με την υλοποίηση της δράσης «Χορός για Όλους» τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας εξαιτίας του Covid-19.
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Active citizens fund και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants, με διαχειριστή επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Ε.Ψ.Ε.Π., Σικελιανού 2, 1ος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες (10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.), αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά στο 26510-39820, καθώς και στο e-mail του έργου (ioannina.scan21@gmail.com).

Σχετικά άρθρα

Γνωριμία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την τρίτη ηλικία

«Η Ενεργός Γήρανση ως Μέσο Ψυχικής Υγείας και Ευημερίας»

Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων από την Ε.Ψ.Ε.Π.