ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μια «Ομπρέλα Προστασίας» στήνει η «Άρσις Ηπείρου»

Μια εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού διοργανώνει η «Άρσις Ηπείρου» αύριο Σάββατο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Tale of X Cities.

Από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στη συμβολή των πεζόδρομων Μιχαήλ Αγγέλου και Μελανίδη, έφηβοι που διαμένουν σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης ασυνόδευτων ανηλίκων, τα οποία διαχειρίζεται η ΑΡΣΙΣ, με την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου και των εργαζομένων της οργάνωσης, θα δημιουργήσουν, μέσα από τις απόψεις του κόσμου και την δύναμη του μολυβιού, μία εγκατάσταση «ομπρέλα προστασίας» από όσα καταπατούν καθημερινά τα δικαιώματα των παιδιών.
Η ολοκλήρωση, το στήσιμο και η έκθεση της εγκατάστασης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη ημέρα, στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.
Η «Ομπρέλα Προστασίας» αποτελεί τον προάγγελο μίας μεγαλύτερης δράσης, που στόχο έχει τη δημιουργία «Στεγάστρων» στα Γιάννενα και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας, τα οποία θα λειτουργήσουν ως σημεία πληροφόρησης και ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε επίκαιρα ζητήματα, ενώ παράλληλα θα προστατεύουν από καιρικά φαινόμενα.
Τα στέγαστρα και τη λειτουργία τους οραματίστηκε ο Ηρακλής Τριανταφύλλου μέσα από τα εργαστήρια του προγράμματος Tale of X Cities.

Σχετικά άρθρα

Πρόγραμμα «Ανάπτυξης Πολιτιστικής Πολιτικής» στα Tale of X Cities

Έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ Tale of X Cities

Ηπειρωτικός Αγών

Μεταφέρονται στο Πνευματικό Κέντρο οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Tale of X cities