ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Γιόρτασαν την «Ημέρας της Αστυνομίας» και τον Άγιο Αρτέμιο

Με το μήνυμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Σώματος, που συνιστά, όπως είπε, άλμα στη νέα εποχή, συνοδεύθηκε ο εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της μνήμης του προστάτη της, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε το πρωί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γιάννενα, όπως και σε όλες τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία των εκπροσώπων των αρχών και φορέων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και δεκάδων ανδρών και γυναικών του Σώματος.

Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, ο οποίος εξήρε το έργο των αστυνομικών και την συμβολή τους για την προστασία των πολιτών.

Αμέσως μετά, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, που αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΕΛ.ΑΣ. 2021-2025

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά άλμα ισχυρό σε μια νέα εποχή που η αποδέσμευση προσωπικού από πάρεργα, η ενασχόλησή του με το καθαρό αστυνομικό έργο και η εξοικονόμηση πόρων αποτελεί μια πραγματικότητα, η οποία συνεισφέρει στην αποδοτικότητα του Σώματος και ισοδυναμεί με αναβάθμιση και ανάπτυξη των δυνατοτήτων μας ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διαταγή ο Αρχηγός του Σώματος, καλώντας, τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, να τιμούν την ημέρα αυτή «ανακαλώντας στη μνήμη και στην καρδιά σας στιγμές παρελθόντος, ισχυροποιώντας το παρόν και αναδημιουργώντας το μέλλον, με εχέγγυα τη δική σας καθοριστική συμβολή, η οποία απαραιτήτως είναι ενδεδυμένη από ευγνωμοσύνη, απόδοση τιμών και πηγαίας έκφρασης ενός θερμού ευχαριστώ!».

Τέλος, ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού, για τη μάχη που δίνουν καθημερινά για την ασφάλεια του πολίτη και τη διαρκή προσπάθειά τους να καταξιωθούν στη συνείδησή του.

Τις ευχές τους για την ημέρα αυτή έστειλαν στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων Άκης Κωνσταντινίδης.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού για την τράπεζα αίματος του Σώματος.