ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Παρουσίαση δεδομένων ενός αιώνα

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα την δημογραφική, οικονομική και πολιτική ιστορία της Ηπείρου από το 1913 έως σήμερα, διοργανώνει το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ) του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ιωαννιτών και την πρυτανεία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων ανάλυσης δεδομένων ενός αιώνα, με στόχο την πολιτική με βάση τα δεδομένα (evidence based policy). Σημαντικό μέρος της παρουσίασης αφορά την μετεγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, ένα θέμα που θα μας απασχολήσει έντονα την επόμενη χρονιά.

Επίσης, θα καλυφθούν θέματα όπως η δημογραφία της Ηπείρου, η εσωτερική μετανάστευση, αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών και δημοψηφισμάτων, αγροτική παραγωγή και τοπική οικονομία κ.α., όλα με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, αναλυτικά σε επίπεδο τοπικής κοινότητας.