ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Πενθήμερο εκδηλώσεων προς τιμή της Αγίας Μαρίνας

Πενθήμερες είναι φέτος οι εκδηλώσεις που οργανώνουν ο προϊστάμενος, οι ιερείς, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι εθελόντριες της Ενοριακής Δράσης Ενηλίκων- Μαθητών του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας προς τιμή της Αγίας Μαρίνας, την οποία η Εκκλησία μας τιμά στις 17 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα με ιερό ευχέλαιο στις 7 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Πέτρα και Πίστη» του Μιχάλη Βακάρου.
Αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει Ιερά Παράκληση και στις 9 το βράδυ θα δοθεί συναυλία από το Μουσικό Σύνολο της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών. Την Παρασκευή 16 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Ιερά Παράκληση, στις 7.30 μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και στις 9.30 το βράδυ ιερά αγρυπνία. Το Σάββατο 17 Ιουλίου θα γίνουν δύο πανηγυρικές Θείες λειτουργίες στις 7 και στις 10 το πρωί, ενώ στις 7 το απόγευμα μεθεόρτιος εσπερινός. Τέλος, την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 7.30 το πρωί θα γίνει πανηγυρική Θεία λειτουργία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις, με την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας την Τετάρτη 21 Ιουλίου, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα σήμερα και αύριο το απόγευμα, καθώς και το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουλίου, θα γίνονται ξεναγήσεις στη μνημειακή βασιλική από την αρχαιολόγο Ελένη Μίχου.
Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας ολοκληρώθηκαν πρόσφατα εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης των τοιχογραφιών, καθώς και εργασίες ευπρεπισμού και ανάδειξης των κειμηλίων.

Σχετικά άρθρα

«Ο Μάξιμος μας είπε γαϊδούρια μέσα στην εκκλησία!» Σοβαρό επεισόδιο με τον Μητροπολίτη καταγγέλλουν πιστοί εκκλησιαζόμενοι στην Αγία Μαρίνα!

Τιτίκα Τζάλλα

Τα κάλαντα τότε και τώρα

Λουκία Τζάλλα