ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ημερίδα για την παιδική κακοποίηση

Μια διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Παιδική κακοποίηση - Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Ο ρόλος των γονέων και εκπαιδευτικών στην πρόληψη του φαινομένου», διοργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της περιφέρειας Ηπείρου, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την βουλευτή Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της καμπάνιας «1 στα 5» στην Ελλάδα Έλενα Ράπτη και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν η πρόεδρος του Π.ΕΠ.ΙΣ. Παναγιώτα Μητροκώστα, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Η 1η θεματική ενότητα με θέμα την παιδική κακοποίηση περιλαμβάνεις εισηγήσεις από την κ. Ράπτη, την ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ιωαννίνων Δήμητρα Φαρμάκη με θέμα «Η συμβολή του Σ.Κ. Ιωαννίνων στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» και τον νομικό και μέλος της Επιτροπής Κυριάκο Λαμπρούση, με θέμα «Στοιχεία νομοθεσίας για την κακοποίηση των παιδιών».

Η 2η θεματική ενότητα έχει θέμα «Ο ρόλος της εκπαίδευσης, του διαδικτύου και οι πολιτικές ισότητας στην πρόληψη του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης». Θα γίνουν εισηγήσεις από την πρ. αν. καθ. Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στον τομέα Παιδαγωγικής του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ελένη Μαραγκουδάκη με θέμα «Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών στην πρόληψη του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης», τον προϊστάμενο του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της     Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Υ/Α’ Πασχάλη Παπανικολάου με θέμα «Παιδική κακοποίηση και διαδίκτυο. Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας» και την νομικό, γραμματέα της Επιτροπής, Ευγενία με θέμα «Η προώθηση των πολιτικών ισότητας για την πρόληψη και αντιμετώπισης της παιδικής κακοποίησης».

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα για το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας

Ο μαρτυρικός Καταρράκτης τιμά το μαρτυρικό Κομμένο

Ηπειρωτικός Αγών

Ημερίδα για τα ζητήματα ψυχικής υγείας από το ΚΚΕ