ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τρία πρώτα βραβεία για δύο σχολεία των Ιωαννίνων

Το 1ο βραβείο στις κατηγορίες που διαγωνίστηκαν έλαβαν δύο σχολεία των Ιωαννίνων στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Τραγούδια» για τη μελοποίηση του ποιήματος «Ο πρόσφυγας» του γιαννιώτη ποιητή και εκπαιδευτικού Κώστα Νέου. Το ποίημα μελοποίησε η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου Ειρήνη Ντούση και απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου.
Το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων έλαβε το 1ο βραβείο τόσο στην κατηγορία «Σκίτσα», με τίτλο μαθητικής δημιουργίας: «Πόλη Φάντασμα», όσο και στην κατηγορία «Project», με τίτλο μαθητικής δημιουργίας: «Αμμόχωστος: Πόλη φάντασμα του σήμερα».
Το πρόγραμμα συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, και υλοποιήθηκε με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
Τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές των δύο σχολικών μονάδων, που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και κατέκτησαν το πρώτο βραβείο, εκφράζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης, συγχαίροντας, επίσης, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τις προσπάθειες των μαθητών και συνετέλεσαν καθοριστικά στις διακρίσεις. «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που δύο σχολεία της Ηπείρου διακρίθηκαν μεταξύ 178 σχολικών μονάδων από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου υποβλήθηκαν 757 μαθητικές δημιουργίες. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Ηπείρου θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε ανάλογη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, ευελπιστώντας ότι διακρίσεις σαν κι αυτές θα αποτελέσουν ένα ισχυρό κίνητρο για τη μελλοντική συμμετοχή και άλλων σχολικών μονάδων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς που θα αναδεικνύουν μαθητικές δράσεις και θα επιβραβεύουν τη συλλογική προσπάθεια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

«Το Μάθημα… αλλιώς!» από τη θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου

Αντιδράσεις γονέων στα πολυπληθή τμήματα

Συνεχίζεται η συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού στην περιφέρεια

Γεωργία Χαλάτση