ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»

Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δασκάλων, νηπιαγωγών και του λοιπού παιδαγωγικού προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια», διοργανώνει το ΚΕΠ Υγείας του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η οποία πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη. Το βιβλίο έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας για τη διανομή του στα Δημοτικά σχολεία της χώρας μέσω των δήμων-μελών του Δικτύου, η οποία και έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά από αυτά τα βιβλία να βρίσκονται ήδη στις βιβλιοθήκες των σχολείων.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας.
Η διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, μέσω της πλατφόρμας ZOOM με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας, καθώς και το παιδικό βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη».
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στέλνοντας το ονοματεπώνυμο και το email στο ioanninakepygeias@okpapa.gr ή υποβάλλοντας αίτημα στο https://docs.google.com/forms/d/1Lnx4FDAtaD9m1NJ2XfVCstFEQz5duU6pJzOve5lvanU/edit?usp=sharing ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνο 2651054401-54268 για να σταλεί το link παρακολούθησης, το πρόγραμμα της ημερίδας καθώς και η βεβαίωση παρακολούθησης. Υπεύθυνη επικοινωνίας η κ. Στεφανία Τσούκη.

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα για το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.