ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Ζωντανό» χάρη στις βοήθειες το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Με λιγότερες εγγεγραμμένους και με πλήρη τήρηση των μέτρων προστασίας θα λειτουργήσει φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων, που ξεκίνησε τη νέα χρονιά, χωρίς την καθιερωμένη τελετή αγιασμού λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία, οι ενήλικες πρωτοετείς και δευτεροετείς του Σχολείου δεν πτοήθηκαν από την κορωνοϊό και αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τη δεύτερη ευκαιρία που τους δίνεται για να πάρουν το απολυτήριο Γυμνασίου και φυσικά να στηρίξουν ένα Σχολείο, σημαντικό και απαραίτητο για την περιοχή μας.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται έως τις 15 Οκτωβρίου, η διευθύντρια Καίτη Σεντελέ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε το ΣΔΕ να λειτουργήσει και φέτος και να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αρχικά, ο δήμος Ιωαννιτών παραχώρησε καθαρίστρια και είδη καθαριότητας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, ενώ η δευτεροβάθμια εκπαίδευση διέθεσε δύο καθηγήτριες με εμπειρία στο σχολείο, έως τον Νοέμβριο που αναμένεται να τοποθετηθούν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

«Είμαστε εδώ, ενωμένοι, δυνατοί και με αισιοδοξία», σημείωσε η κ. Σεντελέ, ευχαριστώντας ακόμη τους δήμους Ζίτσας και Ζαγορίου, που μέσω μαθητών από τις περιοχές αυτές, στηρίζουν το σχολείο, αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα και τους βουλευτές Στ. Καλογιάννη και Γ. Αμυράς για το ενδιαφέρον τους. «Από την πρώτη στιγμή, καθώς οι δευτεροετείς ξεκίνησαν τα μαθήματα στις 15 Σεπτεμβρίου, μας εντυπωσίασε πόσο υπεύθυνοι εμφανίζονται όλοι οι μαθητές», τόνισε η κ. Σεντελέ.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε ενήλικες που δεν έχουν πάρει το απολυτήριο Γυμνασίου και τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις 4:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ.. Μετά από δύο έτη σπουδών, οι απόφοιτοι λαμβάνουν απολυτήριο, με το οποίο μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, ακόμη και στο πανεπιστήμιο, κάτι που είναι συχνό τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την κ. Σεντελέ.

Στο ΣΔΕ εφαρμόζονται ειδικές εκπαιδευτικές τεχνικές ώστε η ύλη των μαθημάτων να ολοκληρώνεται στο σχολείο και να μην απαιτείται διάβασμα στο σπίτι, ενώ υπάρχει υποστήριξη, από ειδικούς, τόσο για την ένταξη στην αγορά εργασίας όσο και ψυχολογική, για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, εφόσον χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα

«Όταν η τέχνη… συναντά τον άνθρωπο»

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων

Μια δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση