ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στο 18ο Νηπιαγωγείο

Μια σειρά δράσεων, με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους μαθητές και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου, διοργάνωσε το18ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση επισκεπτόμενοι την κινητή μονάδα ανακύκλωσης στα Λιθαρίτσια, όπου είχαν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν και να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά. Παράλληλα, στον χώρο του σχολείου έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και κομποστοποιητής, ανακυκλώνεται χαρτί και χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά για διάφορες κατασκευές, ενώ οι μαθητές συλλέγουν τα πλαστικά καπάκια, τα οποία θα προσφέρουν στον σύλλογο παραπληγικών για αγορά αμαξιδίου.
Επίσης, στο σχολείο υλοποιήθηκε δράση με τίτλο «Χ.Υ.Τ.Α. το χοροστάσι των απορριμμάτων – διαχείριση απορριμμάτων» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. Οι υπεύθυνες του ΚΠΕ Πραμάντων Κατερίνα Κατέρη και Ευαγγελία Λενούδια μετέδωσαν γνώσεις στους μικρούς μαθητές σχετικά με την αξία της ανακύκλωσης των υλικών, της επαναχρησιμοποιήσης τους, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Όλα αυτά μέσα από μια σειρά ελκυστικών και ευχάριστων δραστηριοτήτων, όπου το παιχνίδι και η διασκέδαση είχαν τον κύριο λόγο.

Σχετικά άρθρα

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Τα «Πικρά Χριστούγεννα» έφεραν το πρώτο βραβείο στο 18ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

Ανακύκλωση και μικροσυσκευών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο