ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

9ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας- Ικανοποίηση για τη συμμετοχή και ευχαριστίες

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 9ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας, με θέμα «επιλέγω να ζω», που διοργάνωσε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.) το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, προωθώντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ αποτέλεσε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη της Αυτοκτονικότητας», που διεξήχθη την Πέμπτη με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων – εισηγητών. Την Παρασκευή παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Κασσάνδρα. Σπουδή Μνήμης στη Βία» από το Θέατρο των Ορίων και το Politheatro Performing Arts. Καθ’ όλη τη διάρκειά του, στον χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Παρόντες» από το Οικοτροφείο «Αίολος» και την «ΦωτΟΑρτ».
Ο πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο, ο επιστημονικός υπεύθυνος, τα μέλη και οι εργαζόμενοι της Ε.Ψ.Ε.Π. ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες ομιλητές της ημερίδας, την επίτιμη ερευνήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Bath δρ. Κωνσταντίνα Βασιλείου, τον επίκουρο καθηγητή Παιδοψυχιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Κώτση, την ψυχίατρο παιδιών και εφήβων Αλέξιο Λάππα, τον υπεύθυνο του τμήματος Έρευνας και Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, κοινωνικό ανθρωπολόγο Κωνσταντίνο Μάντζο και τη συντονίστρια της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Κέντρου Ιωαννίνων, γενική ιατρό Αλίκη-Ελένη Πανίδη. Επίσης, τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης, τον σκηνοθέτη Βασίλη Γουργούλη, την ηθοποιό Σοφία Ζήση, τον μουσικό Γιάννη Γαλίτη, την επιμελήτρια κίνησης Λάουρα Τσιάτη, τον υπεύθυνο φωτισμού Θοδωρή Γκόγκο και τη διερμηνέα στην ελληνική νοηματική γλώσσα κα. Βαγγέλη, καθώς και τον ψυχίατρο δρ. Φώτη Μωρόγιαννη για τον συντονισμό της συζήτησης που ακολούθησε. Τέλος, η Ε.Ψ.Ε.Π. ευχαριστεί το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης, όλους τους εκπροσώπους των επιστημονικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων που την τίμησαν με την παρουσία τους και τους πολίτες, που παρευρέθησαν και συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη και προβολή του Φεστιβάλ.

Σχετικά άρθρα

Ψηφίζουν Ioannina Lake Run οι δρομείς

Ηπειρωτικός Αγών

Τεστ μνήμης και ενημέρωση από την Ε.Ψ.Ε.Π.

Σύμφωνο συνεργασίας ΟΚΠΑΠΑ – ΕΨΕΠ για την υποστήριξη πασχόντων από άνοια

Ηπειρωτικός Αγών