ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Επιλέγω να ζω» το θέμα του 9ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Το 9ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας, με τίτλο «Επιλέγω να ζω», διοργανώνει η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.) την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», προωθώντας το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που σχετίζεται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονικότητας.

Μεθύριο Πέμπτη, στις 5.30 το απόγευμα, οργανώνεται επιστημονική ημερίδα με θέμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη της Αυτοκτονικότητας», στην οποία θα συμμετάσχουν ως εισηγητές έγκριτοι επιστήμονες και θα χορηγηθεί στους ενδιαφερόμενους βεβαίωση παρακολούθησης. Η ημερίδα θα ξεκινήσει με ομιλία του επιστημονικού υπεύθυνου της Ε.Ψ.Ε.Π., ψυχίατρου- ψυχοθεραπευτή δρ. Ευάγγελου Παππά με θέμα «Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας 2019» και θα ακολουθήσουν ομιλίες από την επίτιμη ερευνήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Bath δρ. Κωνσταντίνας Βασιλείου με θέμα «Μοναξιά και ψυχική υγεία», από τον επίκουρο καθηγητή Παιδοψυχιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Κώτση με θέμα «Αυτοτραυματικές συμπεριφορές στην εφηβεία», από την ψυχίατρο παιδιών και εφήβων Αλέξιο Λάππα με θέμα «Φροντίζοντας Εφήβους στην Εποχή του Διαδικτύου – Προκλήσεις και Δυνατότητες για Ενήλικες, Γονείς και Ειδικούς», από τον υπεύθυνο του τμήματος Έρευνας και Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, κοινωνικό ανθρωπολόγο Κωνσταντίνο Μάντζο με θέμα «Ποιος Αυτοκτονεί; Κοινωνικά πλαίσια και Ατομικές επιλογές» και τη συντονίστρια της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Κέντρου Ιωαννίνων, γενική ιατρό Αλίκη-Ελένη Πανίδη με θέμα «Ο ρόλος των Σ.ΟΜ.Τ. στην πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας».
Την Παρασκευή, στις 9.15 το βράδυ, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Κασσάνδρα. Σπουδή μνήμης στη βία» από το «Θέατρο των Ορίων» και το «Politheatro, Performing Arts», στην οποία θα γίνεται ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Γουργούλη, η μουσική σύνθεση του Γιάννη Γαλίτη, η επιμέλεια κίνησης της Λάουρας Σσιάτη και ο φωτισμός του Θοδωρή Γκόγκου. Ερμηνεύει η Σοφία Ζήση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονιστή τον ψυχίατρο δρ. Φώτη Μωρόγιαννη. Είσοδος ελεύθερη.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα παρουσιάζεται και η έκθεση φωτογραφίας «Παρόντες» από το Οικοτροφείο «Αίολος» και τη «ΦωτΟΑρτ». Ο φωτογραφικός φακός εστιάζει σε καθημερινές ανθρώπινες στιγμές και αποτυπώνει συναισθήματα και καταστάσεις, αναδεικνύοντας πιστά σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Σχετικά άρθρα

Ψηφίζουν Ioannina Lake Run οι δρομείς

Ηπειρωτικός Αγών

Τεστ μνήμης και ενημέρωση από την Ε.Ψ.Ε.Π.

Σύμφωνο συνεργασίας ΟΚΠΑΠΑ – ΕΨΕΠ για την υποστήριξη πασχόντων από άνοια

Ηπειρωτικός Αγών