ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Αντίστροφη μέτρηση για τον Ναό του Αγίου Παϊσίου

Με την παράδοση των κλειδιών του αυτοκινήτου, που κληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, κατά την τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου, ολοκληρώθηκε και τυπικά η λαχειοφόρος αγορά υπέρ της ανέγερσης του ναού.

Τον πρώτο λαχνό κέρδισε η Παναγιώτα Λιάτσου, η οποία βρέθηκε μαζί με τον υιό της στον αύλειο χώρο του μητροπολιτικού μεγάρου, παραλαμβάνοντας τα κλειδιά και τα έγγραφα του αυτοκινήτου από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, με τις ευχές για υγεία στην οικογένειά τους και να είναι το αυτοκίνητο καλοτάξιδο.
«Χαιρόμαστε γιατί βρέθηκε ο κάτοχος του πρώτου λαχνού, γιατί με αυτόν τον τρόπο χαίρεται και μια οικογένεια, αλλά και γιατί θα ανακουφιστούν και οι άλλοι συμπολίτες. Αν δεν είχε βρεθεί ο δικαιούχος, θα άρχιζαν άλλες σκέψεις», τόνισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
Με την ευκαιρία της παράδοσης των κλειδιών του αυτοκινήτου, ο Μάξιμος αναφέρθηκε και στην πορεία κατασκευής του ναού. Ήδη, όπως έκανε γνωστό, ο ναός, που κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη, έχει πάρει το τελικό του σχήμα, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι οικοδομικές εργασίες (μπετά κ.λπ.) και μένει μόνο το «καπέλο», το τελικό στάδιο του τρούλου, και το εσωτερικό. Στα δύο παρεκκλήσια, του Αγίου Αποστόλου Θωμά και της Αγίας Τριάδος, έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και τα δάπεδα. Επίσης, άμεσα προχωράει και η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για την οικοδομική άδεια στην Πολεοδομία και από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εκσκαφές για την κατασκευή της πλάκας.
«Μέχρι να ολοκληρωθεί η πλάκα, θα έχει ολοκληρωθεί και ο ναός για να αρχίσουμε τη μεταφορά. Θέλουμε να γίνει πανηγυρικά, θα είναι ένα ωραίο θέαμα να βλέπει κάποιος μία μεγάλη εκκλησία 300 τ.μ. πάνω σε νταλίκες», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και ευχαρίστησε στο πρόσωπο της Παναγιώτας Λιάτσου όλους όσοι βοήθησαν με τον οβολό τους για να είναι δυνατόν μέσα σε ένα 6μηνο να ολοκληρωθεί ο ναός.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Μάξιμος έκανε γνωστό ότι υπάρχουν και πολλές άλλες δωρεές από συμπολίτες για το εσωτερικό. Ήδη έχουν βρεθεί δωρητές για την Αγία Τράπεζα, για κάποια μέρη του τέμπλου και για τον Δεσποτικό Θρόνο. «Παρακαλούμε όσους μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να είναι περικαλλής, όμορφος ο ναός, γιατί η ομορφιά των ναών και γενικότερα των δημοσίων χώρων δείχνει τη δική μας ομορφιά, την ομορφιά της κοινωνίας μας και την ομορφιά της ψυχής μας», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση της Μητρόπολης Ιωαννίνων με 17 κληρικούς

Ανακομιδή λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη

Λουκία Τζάλλα

Στο επίκεντρο οι δράσεις της Μητρόπολης