ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Βιωματική εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια

Τετρακόσιοι μαθητές λυκείων των Ιωαννίνων θα συμμετέχουν σε βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης οδικής ασφάλειας με προσομοιωτές, που υλοποιεί ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που είναι δωρεάν, περιλαμβάνουν θεωρητικό εκπαιδευτικό μέρος και πρακτική -βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση προσομοιωτών ανατροπής αυτοκινήτου και πρόσκρουσης, ζυγαριά συσχέτισης βάρους – ταχύτητας και γυαλιά προσομοίωσης μέθης.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, που αποτελούν πρωτοποριακό θεσμό πανευρωπαϊκά και είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η δράση πραγματοποιείται με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, όπως σημείωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου.

Η κ. Βασιλείου τόνισε ότι τα τροχαία συμβάντα αποτελούν παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29 ετών, με 1,35 εκ. νεκρούς ετησίως. Στην Ελλάδα, δύο άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στον δρόμο, ενώ τουλάχιστον τρεις μένουν ανάπηροι. Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων, που παρατηρείται στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ε.Ε. στα ποσοστά των θανάτων από τροχαία.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή,12 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Α΄ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων (Αρχ. Μακαρίου 18). Παράλληλα, την πρώτη ημέρα, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οδικής ασφάλειας για ενήλικες, με τον χώρο των εκπαιδευτικών δράσεων, καθώς και τους προσομοιωτές να είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Στον χώρο θα βρίσκονται ακόμη μέλη της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων και της οργάνωσης Save Lives, στηρίζοντας τις δράσεις.

Τέλος, η κ. Βασιλείου ευχαρίστησε τον Ά Σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αρωγή του στην απρόσκοπτη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας