Το Ambulans Théâtre σε πορεία!
VideoΚαθημερινάΠολιτισμός

Κινητό θέατρο με διαδρομή 6 χιλιάδες χιλιόμετρα και στάση στα Γιάννενα!

Είναι ένα κινητό θέατρο δρόμου που βασίζεται στην φιλοσοφία του ζωντανού και συμμετοχικού θεάτρου που έχει ενεργό ρόλο και δεν ακολουθεί το συμβατικό σχήμα διαχωρισμού κοινού/ ηθοποιών.

Στηρίζονται πολύ στον αυθορμητισμό και τον αυτοσχεδιασμό, αξιοποιούν πολλά εκφραστικά μέσα και θεωρούν ότι και το ίδιο το ταξίδι είναι μια πράξη καλλιτεχνικής δημιουργίας. Πολύ ωραία ομάδα και πέρασαν και από την Ήπειρο! Το βίντεο είναι από την άφιξή τους στην Ηγουμενίτσα, ενώ πολλοί οδηγοί τους πέτυχαν στον δρόμο!

Το Ambulans Théâtre (“Κινούμενο Θέατρο”) γεννήθηκε την Άνοιξη του 2017 μέσα από τη συνάντηση τριών προσώπων: ενός σκηνοθέτη, μιας ηθοποιού και ενός μουσικού. Θέλησαν να εξερευνήσουν νέες μορφές αναπαράστασης αλλά και μια σχέση με το κοινό διαφορετική από τη συνηθισμένη. Δούλεψαν για 3 μήνες με μια ιδέα: να ταξιδέψουν με ένα τροχόσπιτο και να προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία θεάτρου.

Αυτό που ονειρεύτηκαν γίνεται πραγματικότητα. Κάτω από τη σκεπή της θεατρικής ομάδας Théâtre LèsGensDe το Ambulans Théâtre έχει πλέον στο ενεργητικό του 7 άτομα που συγκεντρώθηκαν για να ταξιδέψουν στους δρόμους της Ευρώπης ως το Plovdin. Αυτό το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει περίπου 3000 χιλιόμετρα σε διάρκεια 6 μηνών.

Για ένα χρόνο το Ambulans Théâtre θα πηγαίνει από τον ένα καλλιτεχνικό προορισμό στον άλλο και θα προσκαλεί σε δημόσιους χώρους καλλιτεχνικές φόρμες και θεατρικά δρώμενα, καθώς και μια σειρά από εργαστήρια με μεγάλη ποικιλία εκφραστικών μέσων: χορός, μουσική, θέατρο.

Η διαδρομή τους: Το Ambulans Théâtre εχει φύγει από τη Γαλλία διέσχισε τη Δυτική Ιταλία κι έπειτα από το Βορρά στο Νότο και αυτές τις μέρες περνάει από Ελλάδα και τα Γιάννενα. Από την Ελλάδα θα καταλήξει στο Plodiv. Η επιστροφή θα γίνει από Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σλοβενία και πίσω στην Ιταλία. Η ομάδα θα γυρίσει στη Γαλλία το Νοέμβριο του 2019. Μέσα σε 1 χρόνο η ομάδα θα έχει καλύψει 6000 χιλιόμετρα.