Η ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς και στη συνέχεια ο γεωπόνος Γεώργιος Παπάζης θα μιλήσει με θέμα «Βιώσιμες Πρακτικές Λίπανσης σε Αμπέλι Ποικιλίας Ντεμπίνα στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Καταγραφές επί 23 συνεχόμενα έτη».
Για τα προγράμματα της νέας ΚΑΠ και την αμπελουργία/οινοποιία θα μιλήσουν οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου Βασιλική Ηγουμενίδου, Ευστάθιος Βασδέκης και Παναγιώτα Λώλη, ενώ στα εργαλεία χρηματοδότησης και το νέο Leader 2023-2027 θα αναφερθεί ο συντονιστής προγράμματος Leader της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε., γεωπόνος Ηλίας Μώκος.
Με θέμα «Η συμβολή των γεωργικών συμβούλων στα εργαλεία αξιοποίησης» θα μιλήσει η γεωργική σύμβουλος της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Αγροπαράγω», γεωπόνος Ζωή Ζώτου και το θέμα «Αμπέλι – Κρασί / Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» θα αναπτύξει ο χημικός οινολόγος Βασίλης Βαϊμάκης. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση. Την ημερίδα θα συντονίζει η ραδιοφωνική παραγωγός, εκπαιδευτικός Γιώτα Φλώρου.
Με τη λήξη της ημερίδας, στις 1.30 το μεσημέρι, θα υπάρχει δυνατότητα γνωριμίας και δοκιμής τοπικών ποικιλιών κρασιού στο Περίπτερο Οίνου Ζίτσας από τα οινοποιεία «Ζοίνος Winery», «Κτήμα Γκλίναβος», «Οινοποιία Πράσσου» , «Οινοποιείο Κήτας Βασίλειος».