Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Εκδήλωση για το δικαίωμα στη στέγη

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Το δικαίωμα στη στέγη: Μεταξύ τουριστικής "αξιοποίησης" και εξώσεων"» οργανώνει η Συνέλευση Βάσης Ηπείρου της «Αναμέτρηση – Οργάνωση για μια Νέα Κομμουνιστική Αριστερά» αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στην πρώην Παπαζόγλειο Υφαντική Σχολή που στεγάζεται το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Διανύουμε μία περίοδο, κατά την οποία η κρίση στην πρόσβαση αξιοπρεπούς και προσιτής στέγης βαθαίνει όλο και περισσότερο. Ενώ η γενικευμένη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση πλήττουν όλο και περισσότερο τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, οι τιμές των ενοικίων και οι τιμές στην αγορά κατοικίας διαρκώς αυξάνονται. Η τουριστικοποίηση των γειτονιών μας, ο “αστικός εξευγενισμός”, οι εξώσεις, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, διαπλέκονται με τους δομικούς ταξικούς, ρατσιστικούς και σεξιστικούς αποκλεισμούς, και απειλούν το δικαίωμα στη στέγη. Για εμάς η στέγη είναι δικαίωμα, που δεν πρέπει να εξαρτάται από τις διαθέσεις των μεγάλων οικονομικών παραγόντων, που βασίζουν την κερδοφορία τους στην εμπορευματοποίηση μιας ανθρώπινης ανάγκης», αναφέρεται στην πρόσκληση.
Θα μιλήσουν το μέλος της διοικούσας επιτροπής ΤΕΕ και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, αρχιτέκτονας Τόνια Κατερίνη και το μέλος ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Τσούτσης.