Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Εκδήλωση για την Ευρώπη με τη συμμετοχή εννέα σχολείων

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων για τον εορτασμό της «9ης Μαΐου, Ημέρας της Ευρώπης» και ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου - Europe Direct (https://europedirect.gr/) διοργανώνει εκδήλωση με τη συμμετοχή εννέα σχολείων από την Ήπειρο και την Κέρκυρα, παρουσιάζοντας τις δράσεις του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και έχει διπλό στόχο:
α. Να προβάλει εκπαιδευτικές δράσεις των Junior & Senior Ambassadors στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, που στοχεύει στην προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, στην κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην εκμάθηση βασικών θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
β. Να αναδείξει τη σπουδαιότητα της συμμετοχής, όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων που ψηφίζουν για πρώτη φορά, στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της 9ης Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών, που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική Δημοκρατία των 447 εκατομμυρίων πολιτών στο κόσμο, για την επόμενη περίοδο (2025-2030).