Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Σχολή αναρρίχησης βράχου για αρχαρίους

Σχολή αναρρίχησης βράχου αρχαρίων διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της διάδοσης της αναρρίχησης.

Η σχολή αρχαρίων έχει ως σκοπό την εκμάθηση τεχνικών και χειρισμών, έτσι ώστε ο αναρριχητής να είναι αυτόνομος σε ένα οργανωμένο αναρριχητικό πεδίο «μιας σχοινιάς» και ως δεύτερος σε διαδρομές «περιπέτειας». Προηγούμενη εμπειρία με την αναρρίχηση δεν είναι απαραίτητη.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη σχολή είναι η εγγραφή στον ΕΟΣ Ιωαννίνων ή σε οποιοδήποτε σωματείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν κλείσει το 18ο έτος ηλικίας τους, να έχουν καλή υγεία, βεβαιωμένη από ιατρό καρδιολόγο, και καλή φυσική κατάσταση. Ο τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων είναι τα αναρριχητικά πεδία της Ηπείρου, καθώς και τα Μετέωρα.
Την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία του ΕΟΣ Ιωαννίνων (Σμύρνης 15) για την πρώτη γνωριμία των υποψήφιων, ενημέρωση για το πρόγραμμα, κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών, καθώς και δανεισμός υλικών.
Το τριήμερο 10-12 Μαΐου θα γίνει εκπαίδευση στα αναρριχητικά πεδία σε Φρόντζο – Καρτέρι – Περτούσα, στις 17-19 Μαΐου σε Βόνιτσα – Μύτικα και στις 30-31 Μαΐου και 1-2 Ιουνίου στα Μετέωρα. Εκπαιδευτές θα είναι ο εκπαιδευτής αναρρίχησης ΕΟΟΑ – οδηγός βουνού IFMGA Ηρακλής Μωυσίδης και ο βοηθός εκπαιδευτής αναρρίχησης ΕΟΟΑ Χρήστος Αυγήτας.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία του ΕΟΣ Ιωαννίνων και στο τηλέφωνο 2651022138 (Δευτέρα έως Σάββατο 19:00 – 21:00) και στο e-mail info@orivatikos.gr. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου orivatikos.gr. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 12. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.