Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7 Απριλίου), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το εργαστήρι κεραμικής «Κέραμος και Πλίνθοι», οργανώνει το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «Κεραμικά που ανθίζουν», την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Στο εργαστήρι, που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 7 έως 12 ετών, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν τον κόσμο της κεραμικής. Με την καθοδήγηση της εικαστικού Δήμητρας Σταύρου, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με τον πηλό και θα κατασκευάσουν ένα κεραμικό κασπώ για το σπίτι τους.
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα του εορτασμού έχει τίτλο “Little fingers, expert hands”.
H συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2651064065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Concert Tango» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ηπειρωτικός Αγών