Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Βιωματικό σεμινάριο για την αφήγηση παραμυθιών και τη μυθοπλασία

Εκπαιδευτικό, βιωματικό σεμινάριο για την αφήγηση παραμυθιών και τη μυθοπλασία στην εργασία με άτομα και ομάδες διοργανώνει το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και Συμβουλευτικής (Κε.Συ.Θε.Σ.) σε συνεργασία με τον Κήπο – Εργαστήρι για την Αυτογνωσία και το Ευ Ζην.

Η εστίαση στη μυθοπλασία και την αφήγηση, όπως και η εμβάθυνση σε παραδοσιακά παραμύθια, μπορούν να λειτουργήσουν ως πλαίσιο ενδυνάμωσης ή/και μάθησης ατόμων/ ομάδων/ κοινοτήτων, αλλά και επεξεργασίας διαφορετικών ζητημάτων, όπως αυτά αναδύονται με βάση την εκάστοτε διεργασία – της ομάδας ή των ατόμων. Το προτεινόμενο σεμινάριο είναι βιωματικό και εστιάζει στην εισαγωγή της αφήγησης ως τέχνη, αλλά και ως μεθοδολογία επεξεργασίας ζητημάτων ή παρέμβασης. Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού τριημέρου, η ομάδα των συμμετεχόντων θα μπορεί να επιλέξει ένα θέμα, στον οποίο επιθυμεί να εστιάσει και το οποίο κατόπιν θα επεξεργαστεί βιωματικά εντός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Το σεμινάριο είναι διάρκειας 15 ωρών και θα διεξαχθεί στο Κε.Συ.Θε.Σ. (Ελένης Ζωγράφου 1 & Δωδώνης 14, Ιωάννινα, 1ος όροφος), στις 5-7 Απριλίου (Παρασκευή 18:00- 21:00, Σάββατο 10:00-18:00 και Κυριακή 10:00-14:00). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. Αποκλειστικά δια ζώσης. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Διδάσκουσα Τίνα Λυγδοπούλου (Κήπος – Εργαστήρι για την Αυτογνωσία & το Ευ Ζην). Κόστος 120 ευρώ. Παρέχεται έκπτωση 10% σε φοιτητές και ειδική έκπτωση στους εκπαιδευόμενους του Κε.Συ.Θε.Σ.)
Για πληροφορίες ή κράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέχρι τις 31 Μαρτίου με το τηλέφωνο 2651070434 και την ηλεκτρονική διεύθυνση kesythes@gmail.comΥπάρχει, επίσης, η δυνατότητα συμπλήρωσης φόρμας συμμετοχήςστον σύνδεσμο  https://forms.gle/ymWp5X3eS9JEpuv16.