ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διασχολικοί Μαθηματικοί Αγώνες την Παγκόσμια Ημέρα του π

Τους 1ους Διασχολικούς Μαθηματικούς Αγώνες Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν σήμερα Πέμπτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του π, το 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων «Επιφάνειος Σχολή», το 5ο ΓΕΛ, το 8ο ΓΕΛ, το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής, το Αρσάκειο Λύκειο Ιωαννίνων, το 10ο Γυμνάσιο «Θεόδωρος Παπαγιάννης», το Μουσικό Γυμνάσιο «Νικόλαος Δούμπας» και το Αρσάκειο Γυμνάσιο σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για έναν νέο -πιλοτικό για εφέτος- πρωτότυπο ως προς τους στόχους και τις διαδικασίες διαγωνισμό για μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου και της Α’ τάξης του Λυκείου, που περιλαμβάνει, εκτός από τα κλασικά Μαθηματικά, μαθηματικούς γρίφους καθώς και γεωμετρικές κατασκευές και μετρήσεις στην φύση, που οι συνδιοργανωτές φιλοδοξούν να καθιερωθεί η πραγματοποίησή του κάθε χρόνο με την συμμετοχή περισσοτέρων σχολείων. Της διαγωνιστικής διαδικασίας θα προηγηθεί ομιλία του καθηγητή Μιχαήλ Ξένου με τίτλο «Μαθηματικά: H Γλώσσα των Επιστημών».
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Ζωγράφος και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ03 Αφροδίτη Χατσίδου. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων.