ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τέσσερις εκδηλώσεις για τον μήνα της Γαλλοφωνίας

Με τέσσερις εκδηλώσεις γιορτάζει ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων τον μήνα της Γαλλοφωνίας, όπως έχει οριστεί ο Μάρτιος.

Η αρχή γίνεται αυτή την Κυριακή 10 Μαρτίου με την προβολή της ταινίας «Arthur Rambo» (Γαλλία, 2021, ελληνικοί υπότιτλοι) του Λοράν Καντέ. Η προβολή θα γίνει στις 8 το βράδυ στον χώρο του Photometria Photography Center (21ης Φεβρουαρίου).
Την Τρίτη 12 Μαρτίου, από τις 6 έως τις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους ένα εργαστήριο εξοικείωσης με τη Γαλλική Γλώσσα, με τίτλο «Το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας». Το εργαστήριο θα οργανώσει ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U. σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Γαλλικής γλώσσας Φωστήρα Ιασονίδου και την ευγενική στήριξη του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Ακολουθεί μια γαστρονομική βραδιά στο Bocca Negra (πλατεία Μαβίλη) την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, και οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με μία ακόμη προβολή γαλλικής ταινίας στο Photometria Photography Center, την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ.