ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στο 56ο The Hague International Model United Nations το Αρσάκειο Λύκειο Ιωαννίνων

Έχοντας μακρά παράδοση συμμετοχής σε συνέδρια του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών (MUN) πανελλαδικά, το Αρσάκειο Λύκειο Ιωαννίνων εφέτος πραγματοποίησε ένα σπουδαίο βήμα, συμμετέχοντας στο «The Hague International Model United Nations (THIMUN)».

Πρόκειται για ένα τετραήμερο συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το μεγαλύτερο, παλαιότερο και σημαντικότερο του είδους του στην Ευρώπη και ένα από τα πιο προβεβλημένα παγκοσμίως. Στο συνέδριο συμμετείχαν 200 σχολεία από 100 χώρες με συνολικά 3.000 μαθητές.
Το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, η καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών, η εξάλειψη των εγκλημάτων κατά των γυναικών, η προώθηση της ισότητας των φύλων και η ενίσχυση του ρόλου του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι ορισμένα μόνο από τα ζητήματα πάνω στα οποία συνδιαλέχθησαν οι μαθητές-σύνεδροι, μυούμενοι στην τέχνη της διπλωματίας, καλλιεργώντας βιωματικά προφορικές δεξιότητες στην Αγγλική Γλώσσα και ασκούμενοι στη δόμηση επιχειρημάτων μέσω της καινοτόμου αυτής διδακτικής πρακτικής. Ήταν μία εμπειρία ζωής στην πόλη γενέτειρα του MUN!
Τους μαθητές προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής γλώσσας κ.κ. Οικονόμου και Βαμβάκος, οι οποίοι, με την πολύχρονη εμπειρία τους στο αντικείμενο, συνετέλεσαν στην επιτυχή συμμετοχή των παιδιών στο συνέδριο.