ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Κινδύνων»

Μια ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Κινδύνων» συνδιοργανώνουν η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ.

Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν από τους ομιλητές μείζονα και επίκαιρα θέματα, όπως η σύνταξη σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και η προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, η εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς, αλλά και το θέμα της κήρυξης περιοχών σε έκτακτη ανάγκη Πολιτικής Προστασίας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου – Λευκάδας Γιάννη Τσίγκρο και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο.
Θα ακολουθήσουν ομιλίες – παρουσιάσεις ως εξής:
– Σύνταξη Σχεδίων Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς – Δ. Αλεξανδρής, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
– Casestudy: Εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς – Ν. Μαυρογιώργου, Μηχανικός Επιστήμης Υλικών, PhDCan. «Analysis and Management of Natural Disasters and Technological RisksLaboratory – ASSIST Lab».
– Κήρυξη Περιοχών σε Έκτακτη Ανάγκη Πολιτικής Προστασίας – Ε. Αθηναίου, προϊσταμένη Τμήματος Εθνικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
– Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ο εθελοντισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Κ. Κίτσιος, αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης – Μ. Κόκορη, αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση, τοποθετήσεις και ερωτήσεις.