ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στην κορυφή Λάπατος ο Ορειβατικός Ιωαννίνων

Ανάβαση στην κορυφή Λάπατος της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.250 μ., οργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Πρόκειται για κυκλική πορεία, Γ’ κατηγορίας, διάρκειας 8 ωρών, που απαιτεί τη χρήση κραμπόν. Θα ξεκινήσει από το Μεγάλο Πάπιγκο και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Μονοπάτι Κούλας – Λάπατος – Καταφύγιο Αστράκας – Μικρό Πάπιγκο – Μεγάλο Πάπιγκο. Αρχηγοί θα είναι οι Αικατερίνη Στατηρά και Παύλος Τσιρώνης.
Παράλληλα, θα γίνουν και δύο μικρότερες πορείες, επίσης με αφετηρία το Μεγάλο Πάπιγκο. Η μία θα φτάσει έως την Άνω Κλειδωνιά με επιστροφή στο Μεγάλο Πάπιγκο (Α’ κατηγορίας, διάρκειας 4 ωρών) και η δεύτερη θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κορυφή Κούλα (1.607 μ.) – Άνω Κλειδωνιά – Μεγάλο Πάπιγκο (Β’ κατηγορίας, διάρκειας 6 ωρών), με αρχηγούς τους Σωτήρη Σταύρου και Ειρήνη Συνίκη.
Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου. Εξοπλισμός: ορειβατικό μποτάκι, ζευγάρι μπατόν, γάντια, σκούφος, ζεστό ρόφημα σε θερμό, ατομικό φαρμακείο, αντιανεμικό – αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου, νερό (τουλάχιστον 2L), καπέλο, κατάλληλο σακίδιο. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαγή των ρούχων.
Ώρα αναχώρησης λεωφορείου 7 το πρωί από το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας.
Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου (Σμύρνης 15). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651022138 και 2651181068.
Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου 7-9 το απόγευμα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651022138.