ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στα Αρσάκεια Σχολεία ο περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM

Μια δεκαετία συμπληρώνει ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM, μέσα από τον οποίο κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στο STEM και τη ρομποτική, και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία, αναπτύσσοντας καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων.

Επίσης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δωρεάν online σεμινάρια STEM σε εκπαιδευτικούς – προπονητές, παρέχονται εκπαιδευτικά εγχειρίδια καθώς και ρομποτικός εξοπλισμός σε σχολεία.
Για τον φετινό 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM με θέμα «Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού», οι μαθητές καλούνται ανά ομάδες μαζί με τον προπονητή τους να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ρομποτικά έργα, τεχνολογικές εφαρμογές και αυτοματισμούς σε σχέση με το περιβάλλον, την ιστορία και την ενέργεια της περιοχής της Μεσογείου.
Ο περιφερειακός διαγωνισμός για την Ήπειρο θα πραγματοποιηθεί 3 Μαρτίου στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων και ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM στις 30 kai 31 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do).