ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Χρηματοδότηση πέντε εικαστικών εγκαταστάσεων με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας

Την υλοποίηση πέντε εικαστικών εγκαταστάσεων στο δημόσιο χώρο της πόλης των Ιωαννίνων με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας θα υποστηρίξει οικονομικά η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την επιχορήγηση της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους των τελευταίων δύο ετών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τέχνη και Δημόσιος Χώρος» του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Υποψηφιότητα μπορούν να καταθέσουν και συνεργασίες ή ομάδες φοιτητών.
Η επιλογή των έργων θα γίνει από επιτροπή που θα στελεχωθεί από τρεις εικαστικούς διδάσκοντες του Μεταπτυχιακού, έναν εκπρόσωπο από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και έναν εκπρόσωπο από τον Δήμο Ιωαννιτών, με την υποστήριξη να έχει ως ανώτατο χρηματικό όριο τις 3.000 ευρώ ανά έργο.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές καλούνται να αποστείλουν τις προτάσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον διευθυντή του Π.Μ.Σ. Ξενοφώντα Μπήτσικα στη διεύθυνση xbitsika@uoi.gr μέχρι τις 5 Μαρτίου. Η πρόταση πρέπει να έχει τη μορφή ενός μόνο αρχείου, τύπου PDF ή PowerPoint και να περιέχει τα εξής στοιχεία:
1. Παρουσίαση της πρότασης με χρήση κατάλληλων μέσων για υποστήριξη της. π.χ. μακέτα, φωτογραφίες, video, animation, σχέδια, storyboard κλπ, και χωροθέτηση του έργου.
2. Κείμενο υποστήριξης (statement) του έργου έως 300 λέξεις.
3. Οικονομοτεχνική μελέτη του έργου έως 3.000 ευρώ. Π.χ. υλικά, εξοπλισμός, μεταφορά, εγκατάσταση, κ.ά..
4. Διερεύνηση διαθεσιμότητας του χώρου. Ποιος φορέας θα εκδώσει τη σχετική άδεια για την εγκατάσταση του έργου στο σημείο του δημόσιου χώρου που προτείνεται να υλοποιηθεί (Δήμος Ιωαννιτών, Περιφέρεια Ηπείρου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Εφορεία Αρχαιοτήτων, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, …).
5. Στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας.
Τα έργα που θα προκριθούν, θα εκτεθούν τον Ιούνιο του 2024. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Οι φοιτητές, των οποίων οι προτάσεις προκριθούν, είναι υπεύθυνοι, με φυσική παρουσία, για την υλοποίηση, μεταφορά και εγκατάσταση και απεγκατάσταση του έργου σε χρόνο που θα υποδείξουν οι παραπάνω φορείς.